Menu
Casa Bella

GyikGyakran Ismételt Kérdések


Miért van leárazva a vakolat?   Alapítványunk alapítási céljai közt szerepel a Magyarországon épült házak befejezése, felújítása, és ezzel a környezetünk szebbé tétele. Alapítványunk erre a célra adományokat kér az államtól, cégektől, és nem utolsó sorban magánszemélyektől. E támogatások segítségével biztosítjuk az elérhető árainkat. Az alapítványok másodsorban  végezhetnek kereskedelmi tevékenységet is. Alapítványunk kereskedelmi tevékenysége megegyezik az alapító okiratban foglaltakkal, ezért célirányos tevékenységnek számít. Ezért megkérjük önöket , hogy ha módjuk van rá segítsenek e cél támogatásában az    OTP 11712004-20348  IBAN: HU61 1171 2004 2034 8038 0000 0000 számlaszámra történő adomány küldésével.

Menyi ideig tart ez a leárazás? Ezeken az árakon addig tudjuk biztosítani a vakolatot, ameddig az alapítvány számára rendelkezésre álnak a pénzösszegek, támogatások. Ez függ az alapítvány kiadásaitól, és a bevételi adományok nagyságától. Ezért az időpont hosszútávra nem előrejelezhető.

 Milyen minőségű a Casa Bella vakolat?   A Casa Bella vakolatok a Magyarországon kapható vakolatok felső kategóriájába tartozik. Az alapanyaga Akril műgyanta, márvány őrlemény, modifikáló szerek, gombásodás gátló, baktériumölő, stb szerek. A színezőpasztáink  mind oxid alapú fényálló pigmentek, amelyek biztosítják a hosszan tartó fényállóságot. A színkeverés a piac legmodernebb színadagoló gépével történik amely mérleg segítségével ellenőrzi a kiadagolt festékek mennyiségét is.  

Légáteresztő-e a vakolat?   Igen a vakolat páradiffúziós ellenállás alapozóval együtt mért teszt alapján:   6,8 x 10-5 Kg / (m2x h x Pa), ami magyarra lefordítva a vékonyvakolatok közt kiemelkedően szellőzőnek számít.  

Alapozó van –e a vakolathoz?  Igen a vakolathoz ha igénylik olyan alapozót adunk amely színe megegyezik a vakolat színével, és így az esetleges kivitelezési hibánál nem a szürke ragasztóréteg látszik ki a vakolat alól. Az alapozó bediffundál az alaprétegbe és ezzel megerősíti, portalanítja, azt. A felület egyenletesen nedvszívóvá válik, így megelőzi a foltosodást.

Menyi a garanciaidő a vakolatra? A vakolatra a törvényben előirt 3 év helyett 10 év garanciát vállalunk a vakolat anyagszerkezetére, rendeltetésszerű használat mellet. A porosodás, a fal színének összességében történő egyöntetű, csekély mértékű elváltozása nem számít fakulásnak.  

Mi van ha nekem csak később kell a vakolat és nem tudom tárolni? A kifizetett vakolatot 1 évig ingyenesen tároljuk, vagy (ami az ön számára is kedvezőbb) a jelzett aktuális szállítási időpontra színezzük be friss anyagból.

Szállítás megoldható-e? Igen az útvonaltervező program által javasolt km távolság szerint oda plusz vissza út szorozva 50 ft./km. (2030 Érd Mecseki u 47-től számítva) Minimum 5000 ft/alkalom. Minimum 100.000 ft. vásárlási összeg esetén.  Most 150.000 ft vásárlás felett, 100 Km szállítási utat ingyen adunk!

Milyen gyártási idejű vakolatot kapok?    Mivel igen nyomot úgyszólván előállítási áron jutnak a vakolathoz, igen gyorsan elfogy a rendelkezésre álló készlet, ezért általában 1 hónapon belől gyártott vakolatot biztosítunk az önök számára.

 Lehetséges e az utánrendelés ha kevés lett az anyag?   Természetesen igen, mindég tartunk raktáron erre a célra vakolatot. Viszont mivel az utánrendelt vakolat lehet, hogy más gyártási sorozatból kerül ki, ezért össze kel keverni a megmaradt anyaggal, és úgy kell felkenni egy homlokzatra valót a színazonosság miatt. Mindég jegyezze meg a vakolat nevét, számát, struktúráját az utánrendelés miatt.

Fakul- e majd a vakolatunk színe?   Mi csak oxid tartalmú (bányászati termék) festékeket használunk amelyek a legjobban ellenállnak az időjárás kihívásainak.  A színezőpaszták közt találhatóak kémiai úton előalított színek pl. égőpiros, amelyek rövid idő alatt kifakulnak (2-5 év). Ezeket a színeket mi a fakulásuk miatt nem tartjuk ezért ilyen színeket nem tudunk kikeverni sem. Ebből adódóan nem kell tartani a színek kifakulásától, persze idő elteltével kismértékben, egységében változhat a felület színe pl. a por, korom, savas eső, uv. hatására.    

Kell –e szaktudás a feldolgozáshoz?   A vakolat felhordása igényli a szakmai hozzáértést, amely természetesen nem azt jelenti hogy 3 évet kell eltölteni egy iskolában. A fő lényeg a kezelési utasítás betartása, az alapvető ismeretek birtoklása, kézügyesség amit nem bonyolult elsajátítani. Ahány munkaszintes a homlokzat annyi vakolat felhordó ember kel plusz egy aki feladja a megkevert vödröket . A kezdőknek a kapart struktúrájú vakolatot ajánljuk , mert jobban eltünteti a hibákat, egyöntetűbb felületet ad, kisebb a hibalehetőség, tehát felhordásához nem kell akkora szaktudás mint a gördülőszemcséshez. Ha mégis gördülőszemcséshez ragaszkodik inkább a 2 mm vastagságúval dolgozón.   A 1,5 mm –res gördülőszemcséset tökéletes felületre, kiváló szakember felhasználásával ajánljuk.

Az alapárban milyen színek vannak?   Azok a színek amelyek után nincs betűjelzés benne vannak az alapárba (PL   CITROM 2).  Amelyek után betűjelzés található ( pl.  CITROM 3/A) , azután színfelárat kell fizetni (amely általában nem éri el a piaci színfelár felét sem). 

A  jel : (16,6 ft/kg)                  250 ft/ vödör (15 Kg)                500 ft/vödör(30 Kg)    

B  jel: (33,3 ft/kg)                    500 ft/ vödör (15 Kg)             1000 ft/vödör(30 Kg)   

C  jel: (83,3 ft/kg)                   1250ft/ vödör (15 Kg)              2500 ft/vödör(30 Kg)    

Egyedi színrendelés lehetséges?    Igen lehetséges de a szín kidolgozási ideje, a színfelára, a kívánt színtől függ. Csak személyes konzultáció esetén.

Hány négyzetméter jön ki egy vödörből?   A Casa Bella vakolatcsalád 15,és 30 kg-os vödrökbe vannak kiszerelve. Átlagosan egy vödörből a következő négyzetméter húzható fel.

Kapart 1,5 mm ( 2,4 kg/m2-2,9 kg/m2),                           Kb. 5 - 6,25 m2/vödör(15 Kg)        Kb. 10 - 12,5 m2/vödör(30 Kg)   

Gördülőszemcsés 2 mm  ( 2,7 kg/m2-3 kg/m2)              Kb. 5 - 5,5 m2/vödör(15 Kg)        Kb. 10 - 11 m2/vödör(30 Kg)   

 

Gördülőszemcsés 1,5 mm  ( 2,1 kg/m2-2,3 kg/m2)        Kb. 5 - 5,5 m2/vödör(15 Kg)        Kb. 13 - 14 m2/vödör(30 Kg)   

Lábazati (Mozaik) vakolat  ( 4 kg/m2 - 5 kg/m2)                Kb. 5 - 6 m2/vödör(25 Kg)

Színminta anyag küldés lehetséges? Igen 3 kg -os vakolatot küldünk futárral 6000 ft + futárköltség / Db.

Mi a vásárlás menete?

1. Az előre megbeszélt időpontban eljön az irodánkba és kiválassza a kívánt  szint, struktúrát, előleget ad és a megbeszélt időpontban visszajön a kész vakolatért.

2.   Az előre megbeszélt időpontban eljön az irodánkba és kiválassza a kívánt  szint, struktúrát, előleget ad és megvárja a szín bekeverését (1-3 óra ha nincs nagyobb munka folyamatban) majd elviszi a bekevert vakolatot.

3. Egy-két vödör rendelés, utánrendelés esetén pár perc múlva elviheti a kívánt anyagot.

4. Az interneten kiválasztott színt megrendeli a weboldalunkon (ha kell igényel színanyagmintát 6000ft/3kg+futárköltség), mi visszaigazoljuk a megrendelést és megadjuk menyi előleget kell átutalni az alapítvány bankszámlájára, menyi lesz a kiszállítás díja.  Ha az átutalás megtörtént legyártjuk a megrendelt árút és az egyeztetett időpontban kiszállítjuk.    

A számla összegéből vissza tudom-e igényelni az Áfát?

A szigetelő alaprendszer árából igen, a vakolat, és alapozó árából nem mert az alanyi adómentes.